Instruktörer Goldenlägret 2023


Presentation av årets instruktörer på Goldenlägret

Asbjørn Kristiansen

Mitt navn er Asbjørn Kristiansen, jeg bor i Bergen halve året, og reiser rundt i bobil resten av tiden. Er på jakt i sesongen med hundene, mest i Sverige og noe i Danmark. I «stallen» har jeg labradorer og goldens, og pleier å ha fire-fem stykker til enhver tid.
Jeg er opptatt av relasjonen mellom hund og fører og har fokus på å trene hundene med lavest mulig risiko. Dvs å unngå at hundene vi trener får problemer som gjør fremgang og suksess vanskelig.
Fokus for egne hunder er å få frem gode og effektive jakthunder, og fungerer de på prøver er det en fin bonus. Har hatt gleden av å konkurrere på høyt nivå i inn- og utland med de fleste av mine hunder, både på WT, B- og A-prøver.

Det er en ære for oss å bli invitert til dere og vi gleder oss til å møte nye og kjente folk og hunder på GL 2023.

Christine Jansson

Jag heter Christine Jansson och bor med min man och fyra golden i Täby. Min första golden köpte jag från kennel Apports 1981. Han blev med tiden lydnadschampion och tog 1: a pris på jaktprov.
Med min golden har jag genom åren provat på och tävlat i lydnad, bruks (spår och rapport), haft två tjänstehundar i bevakning, viltspår och jaktprov (A-, B-, och C-prov). Numer är det bara viltspår, jaktprov och praktisk jakt vi ägnar oss åt.
Jag var instruktör på Goldenlägret förut och det är en kul utmaning att försöka se hur man kan hjälpa hundar och förare att bli motiverade och komma vidare i sin träning.
Vi ses på GL 2023

AnneCharlotte Bengtsson

Jag heter AnneCharlotte Bengtsson och bor i Söderköping. Förutom att jag älskar att träna hund jobbar jag på vardagar som hundinstruktör och helger som undersköterska vid ett LSS boende.
Jag har sedan 7 år en egen uppfödning av golden retriever.
De sista 12 åren har jag ägnat mycket tid åt retrieverträning i jaktens tecken både för egen del såväl som i kursverksamhet. Under höstarna är vi ofta ute och apporterar. Övriga årstider blir det en del prov och tävlingar för mina egna hundar.
När det gäller hundträning är det viktigt för mig att det finns en balans i hundens mående. En balans mellan daglig motion, träning, lek, mat, närhet och vila. Jag tror att om denna balans upprätthålls kan man få mycket mer ut av det man önskar se av hunden i arbete. Dessutom är jag övertygad om att en balanserad hund mår så mycket bättre.
Fokus i träningen: planering, lugn, individanpassning, tydlighet, samspel och glädje.
Några meriter:
Tävlat inom IPO-R (en gren inom tjänstehund /räddning) sedan 2000 och där vunnit WM 2016, tävlat i lag WT och individuellt och där vunnit med laget vid två tillfällen och individuellt 2019 i Danmark, startat på B-prov med tre hundar. Har en hund med titlarna NJCH SEJCH SETJHCH

Jan-Ulf Karlsson

Hej! Jag heter Jan-Ulf Karlsson och har tillsammans med min sambo, har 3 Goldentikar av jakttyp och vi har en mindre uppfödning av Golden, Andvingens Kennel.
Jobbar mycket med våra hundar i olika former, är aktiv på våran klubb Mönsterås Brukshundklubb som Allmänlydnadsinstruktör, även utbildad som provledare för jaktprov, vi lägger nog mest tid på Jaktapportering som B-prov och WT träning som vi tycker är rolig och bra träning för våra hundar.
Väl mött på lägret 2023!