Om Club Show


Historik

På Golden retrieverklubbens klubbmöte 1993 beslöts att Goldenklubben ska utnyttja möjligheten att arrangera en officiell utställning per år. Denna utställning kallas för Club Show och arrangeras av Goldenklubbens klubbstyrelse i samarbete med sektionerna. Sedan dess har sektionerna fått ansöka om att stå som arrangör för årets höjdpunkt för den utställningsintresserade.
Utställningen ska syfta till att vara en festlig officiell rasmönstring samt präglas av den region den avhålls i. De auktoriserade domarna är oftast rasspecialister eller domare med annan bakgrund, men med särskilt stort intresse för rasen.
Den första officiella utställning ”Club show” som hölls i GRK:s regi ägde rum 1994 i Örenäs och Skånesektionen var ansvarig för arrangemanget.

Vad är Club Show

Club Show är den enda officiella utställningen som hålls i Goldenklubbens regi och den arrangeras en gång per år och den flyttas mellan sektionerna. Då det är en officiell nationell utställning så följer man SKK:s regler för utställning och även klassindelning, och det delas ut Cert och Reserv Cert. Aktuella utställningsregler hittar man på SKK:s hemsida.

Följande vinnare utses på Club Show

BIR & BIM vuxen
BIR & BIM valpklass I och valpklass II
BIR jaktklass
BIR veteran
Bästa avelsklass
Bästa uppfödarklass