Goldenlägret 2020

När du anmäler dig till något av GRK:s arrangemang är anmälan bindande.
Läs även vår policy gällande återbetalningar m.m.
Klicka » HÄR « för att läsa policyn
Välkommen med din anmälan!

Goldenlägret 2020 genomförs 1-5 juli i Herrfallet utanför Arboga.
Anmälningsblanketter läggs ut på denna sida längre fram.

Länk till Herrfallets hemsida


Presentation av årets instruktörer:

Jan-Ulf Karlsson
Hej! Jag heter Jan-Ulf Karlsson har 4 goldentikar av jakttyp tillsammans med min sambo och en mindre uppfödning av Golden, Andvingens Kennel. Jag jobbar mycket med våra hundar, är aktiv i vår klubb, Mönsterås brukshundklubb som instruktör i allmänlydnad, även utbildad provledare, och tränar jaktapportering som vi tycket är en rolig och bra träning för våra hundar, det blir en del starter under säsongerna både på WT och B-prov. Vi syns på lägret!

Åse Tøfte
Jag har de siste 15 årene trent hundene med tanke på start på jaktprøve for retrievere eller bruk på jakt. Det hele startet med flattene Molly og Thomas, etterfulgt av jaktlabradorene Searover Kits Deep og Meadowlark Ballyboy som ble både NJCH og SJCH. Hun har også premieringer på A-prøve i Sverige og Danmark. I dag har jag labradoren Reedsweepers Avanti som ble unghundmester i 2018. Jag har startet på nasjonale og internasjonale mesterskap, og deltar jevnlig på apporteringer i Sverige med mine hunder.
Jag er godkjent Trinn 1 instruktør gjennom NKK, og har siden 2003 holdt en rekke jaktkurs både gjennom Norsk Retrieverklubb og i privat regi.

Anita Norrblom
Vid det här laget har jag sysslat med retriever i väldigt många år, mer än trettio. Bor tillsammans med maken Jörgen på landet utanför Enköping. Vi har uppfödning av jaktavlad labrador under kennelnamnet Thorsvi. Just nu har vi fem labradortikar här hemma och i hushållet ingår även strävhårig tax som vi använder till rådjursjakterna. Labradorerna jobbar hårt som apportörer under jaktsäsongen och startas även på prov och tävlingar.

Jag auktoriserades som jaktprovsdomare senhösten 2002 och dömde mitt första jaktprov i april 2003. Det har blivit en hel del domaruppdrag sen dess, både i Sverige och utomlands.
Till vardags jobbar jag med att hålla jaktkurser och träningar för retrieverägare, både på hemma- och bortaplan. Jag ser fram emot att få vara delaktig på Goldenlägret även i år!

André Alfredsen
Hei fra Norge. Jeg og Gøril bor på Slemmestad ved Oslo i et rødt hus med en hage, nær skogen. Vi har fire hunder, eller Golden retriever som det heter. Den eldste er pensjonisten Bentley (10,5). Han er Svensk og eneste hane blant hundene. De andre kommer fra Danmark. Rypa på 9 år er jaktchampion, både i Norge og Sverige. Hun går fortsatt på prøver og jakt. Min «Once in a lifetime dreamdog». Rypa har deltatt på Nordisk mesterskap for Golden hvert år siden 2012. Og vårt lags beste resultat er andre plass i 2014. Så er det Ynwa på snart 5 år, Gørils hund, de stiller i AK og slenger med på en og annen jakt. Den yngste, Grouse er min nye hund på 2 år som trenger litt tid. Men vi håper på opprykk til AK dette året (hvis jeg klarer å trene henne rett da😉). Så man kan vel si vi er en Nordisk familie. Vi trener for jakt, og deltar på jaktprøver. Også i Sverige og Danmark.

Jeg har instruktørutdanning fra Norsk kennel klubb og Prøvelederutdanning og er derfor både instruktør innen jakt og prøveleder for ulike B-prøver og Working Test i Norsk retrieverklubbs Osloavdeling. I tillegg er jeg leder for Norske retrieverklubbs Sentrale jaktkomité. Gøril har i mange år vært styremedlem (ledamot i styrelsen) i Osloavdelingen og medlem i raseråd for Golden.

Finnes det et liv uten hundene? Nei! og Ja 😉. For oss som for mange andre er et liv uten hund utenkelig. Vi arbeider innen utdanning begge to. Gøril ved Folkeuniversitetet hvor hun er ansvarlig for kurs innen ulike emner av yrkesutbildning. Jeg jobber ved Universitetet OsloMet med forskningskommunikasjon.

Norsk retrieverklubb er raseklubb for alle retrieverraser, og vi er derfor litt «avundsjuk» på dere i Sverige som har en egen Goldenklubb, som også har et Goldenläger! Det er en ære for oss å bli invitert til dere og vi gleder oss til å møte nye og kjente folk og hunder på GL 2019.

Kaj Kadar
Vi har haft Golden Retriever i familjen i mer än 30 år. Just nu består flocken av tre golden – en hane och två tikar. Jag började att träna och tävla med hund inom lydnad. Men så småningom i början av 2000-talet gick jag över till att enbart träna apportering, när jag märkte att det var det min hund älskade mest. Detta ledde till att jag tog jägarexamen och jagar och apporterar sedan dess med mina hundar.

Jag har genom åren utbildat mig bland annat på Sörmlands Hundskola och även via SSRK där jag utbildat mig till diplomerad och certifierad instruktör. Jag har fört hund på B-prov till pris i alla klasser, nkl, ökl, och elit. Sedan ett 15-tal år har jag hållit kurser i apportering i sydöstra Stockholmsområdet. Jag har även varit instruktör på flera Goldenläger, och tycker alltid att det är lika kul och spännande att möta nya kursdeltagare och deras hundar.